lauantai 8. maaliskuuta 2014

Haaste!

Sain haasteen täältä.  Haasteen tarkoituksena on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, joilla on alle 200 lukijaa.

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Sitten tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun tulee kertoa kenet olet haastanut.

11 Faktaa minusta
1. Harrastan ratsastusta, tällä hetkellä issikoita, sekä pianoa yhdeksättä vuotta. Aloitin syksyllä harrastamaan Vilman kanssa agilitya.
2. Olen 15-vuotias kasiluokkaa käyvä tyttö Etelä-Suomesta.
3. Vilma on mun eka ihan oma koira, vaikka meillä on ollut aiemmin muitakin koiria. Sain Vilman 11-vuotiaana.
4. Rakastan piirtämistä, kirjoittamista, valokuvausta, lukemista, laulamista, pianon soittoa ja näyttelemistä. :D
5. Mulla on ollut jo kaksi vuotta polvivamma, jonka vuoksi liikuntani on aika rajoitteellista. Käyn jumppauttamassa polvia kuntosalilla.
6. Urheilulajeissa pidän ehkä eniten; no tietenkin ratsastuksesta, laskettelusta, luistelusta, uimisesta, pyöräilystä, hiihdosta, okei ei tuu nyt enempää mieleen... :D
7. Mulla on tosi paha korkeenpaikankammo ja lentopelko. Pelkään myös välillä pimeää :D
8. Keskiarvoni pysyttelee todistuksissa aina 9.1-9.4:n välillä. Tällä hetkellä on yksi 8 ja se on ranska :D
9. Oon kova 1D-fani, eikä sitä voi olla huomaamatta, valitettavasti :D
10. Oon ehkä vähän liian kriittinen varsinkin itelleni, enkä oikeen oo koskaan tyytyväinen tekemisiini.
11. En ainakaan tunne olevani kovin ujo tai hiljainen. Se on sitten eri, jos jotkut ihmiset vaikka tapaavat mut pelkästään sellaisissa tietyissä paikoissa (kuten oppitunneilla, jossa oon hiljaa :D), että millainen käsitys heillä sitten on :D

11 kysymystä
1. Miksi päädyit rotuun, jonka nyt omistat?
Halusin pienen koiran, jonka kanssa pystyy harrastamaan ja vähän ehkä "haastavamman" kuin edelliset labbiksemme. En kuitenkaan halunnut mitään terrieriä. Corgista en ollut kuullutkaan ennen kuin äitini kertoi rodusta. Otin siitä heti selvää kun näin kuvia ja olin varma, että haluan sellaisen.

2. Mitä harrastat koirasi kanssa? Miksi?
Oon harrastanu viime syksystä lähtien aktiivisesti agilitya, koska halusin aloittaa yhteisen harrastuksen Vilman kanssa, josta saisimme molemmat iloa. Harrastamme myös näyttelyissä ja mätsäreissä käyntiä. En edes muista miten aloitimme näyttelyn, mutta jatkan sitä koska Vilma on pärjännyt siinä niin hyvin ja on kiva saada tietää välillä vähän erilaisten tuomareiden mielipiteitä Vilmasta ja Vilman liikkeistä.

3. Onko koirallasi ilmennyt käytöshäiriöitä tai onko sinulla ollut jotain ongelmia koirasi kanssa?
En tiedä voiko sitä kutsua "käytöshäiriöksi", mutta Vilmahan näykki paljon pienenä, oli kiinni puntissa ja hihassa mistä ikinä sai kiinni. Vilma jahtaa myös yhä häntäänsä turhautuessaan ja kun sen päästää ulos, se haukkuu lakkaamatta, ellei siellä siis ole ihmistä sen kanssa. Näykkiminen jäi pois iän myötä, sekä myös ehkä opettamalla. Hännänjahtaus on vielä ongelma, mutta sitäkin on saatu vähennettyä esim sillä, ettei päästä Vilmaa turhautumaan helposti :D Haukkumista on vaikea lähteä poistamaan..

4. Viekö koirasi paljon aikaa, onko siitä tullut eripuraa perheessä tai ystävien kanssa?
Kyllä Vilma vie aikaa sen verran, että arkisin jää usein tiukille ehtiikö sen viemään esim sopivan pituiselle kävelylle. Harrastamme kuitenkin agilitya vain sunnuntaisin, joten se ei vie aikaa esim arki-illoista. Ei mitään erikoista eripuraa ole koskaan tullut. Välillä meidän perheessä Vilmaa kehutaan kuinka kätevän kokoinen se on ym, mutta joskus taas tulee sanomista siitä, kun Vilma on hieman "vaikeampi" ja sillä on ärsyttävämpiä piirteitä kuin labbiksilla :D

5. Miten koulutat koirasi(naksutin, positiivinen vahvistaminen, kannustaminen vai vaatiminen jne)?
Oon kouluttanut aina lähinnä namien avulla ja myös positiivinen vahvistaminen ja kannustaminen on kuulunut opetukseen. Vilmalle riittää myös palkkioksi joku lelu, mutta yleensä käytän herkkuja. Vilma on motivoitunut oppimaan uutta ja oppiikin nopeasti. Itse pidän aina palkkiota tärkeänä, on se sitten herkku tai kehu.

6. Mitä koirasi syö?
Tällä hetkellä Vilma ja Fanni syövät Royal Caninin Hypoallergenicia.

7. Rotu, jota et voisi koskaan harkita?
Varmaan joku perhoskoira, taistelukoira tai karvaton. Terrieritkin kulkevat aikalailla siinä rajalla, riippuu kuitenkin, kun niitäkin on erilaisia.

8. Rakentuuko ystäväpiirisi koiraihmisistä vai oletko ns. porukan outolintu?
Mulla on paljon koiria harrastavia kavereita, ja sitten löytyy niitäkin, joilla ei ole koiraa. Harvemmin puhun koirista niiden kanssa, jotka eivät ole varsinaisia koiraihmisiä. En kuitenkaan koe olevani outolintu niiden seurassa, jotka eivät omista koiraa. Useampi ihminen kuitenkin pitää koirista, vaikkei sellaista omistaisikaan :)

9. Oletko miettinyt kasvattajaksi ryhtymistä tulevaisuudessa?
Kyllähän sitä kaikenlaista tulee mietittyä, mutta en kuitenkaan haluaisi perustaa mitään suurta kenneliä ja pitää sitä ainoana työnäni. Mielestäni koirat saavat pysyä lähinnä harrastuksena tulevaisuudessakin, vaikka niille onkin se oma ja tärkeä paikka elämässäni.

10. Milloin aloitit koiraharrastuksen? Mikä sai sinut koiraharrastajaksi?
En ole varma mistä lähtien sitä voi kutsua harrastamiseksi, mutta koiria meillä on ollut ihan koko ikäni ja Vilman saatuani aloin sitten varmaankin kirjaimellisesti harrastamaan. Kun sain Vilman, päätin heti isän kanssa, että vien sen koirakouluun. Kun koirakoulussa Vilma oppi paljon kaikkea ja itsekin samalla, halusin päästä kokeilemaan näyttelemistä. Koirakoulussa siis opetettiin myös sitä. Myöhemmin halusin myös kokeilla agilitya, koska ajattelin sen olevan sopivaa Vilman laisellekin koiralle.

11. Tavoitteet nykyisen/nykyisten koiriesi kanssa?
Vilman kanssa tavoitteena on tietenkin ja lyhyesti sanottuna edistyminen etenkin agilityssa. Haluaisin myös saada joitain hyviä tuloksia virallisista näyttelyistä. Ja haluan tietenkin, että "suhteemme" pysyisi yhtä hyvänä kuin nykyäänkin.

11 kysymystä haastetuille
1. Miten sinusta tuli koiranomistaja ja miksi juuri rotu, jonka nyt omistat?
2. Harrastatko jotain koirasi kanssa/oletko joskus harrastanut?
3. Onko koirallasi jotain sairauksia tai allergioita, tai onko sillä joskus kenties ollut?
4. Onko koirasi yliaktiivinen vai vajoaisiko se mielummin sohvan pohjalle, kun olet menossa ulos?
5. Herättääkö koirasi öisin? Viihtyykö se muuten kotona yksin?
6. Rotu, jonka haluaisit (ei siis sellaista, mikä sinulla on jo ollut tai on) ja rotu jota et todellakaan haluaisi?
7. Pyöritkö paljon koirapiireissä tai koiraihmisten seurassa?
8. Koiraharrastus, jota haluaisit joskus kokeilla?
9. Onko koirallasi ilmennyt ongelmia esim muiden koirien seurassa tai muuten vaan?
10. Kumman valitset mielummin uros vai narttu? Miksi?
11. Mikä on parasta koirissa? Mistä piirteistä/asioista niissä eniten pidät?

Haastan: Lumitassut~Elämää Schipperkejen tapaan~. En kamalasti seuraa koirablogeja, joten tuohon ne sitten taitavatkin jäädä. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti