sunnuntai 3. elokuuta 2014

Taas mökillä + ratsastelua

Me lähdettiin viikko sitten lauantai-iltana taas mökille. Mukaan tuli tällä kertaa myös Sissi, joka astui ovesta sisään juuri kun oltiin lähdössä. Päätettiin sitten ottaa se myös mukaan. Nyt en oikeastaan ottanut paljoa kuvia, koska tajusin vasta matkalla, etten ollut ladannut kameraani ja meidän mökillä kun sattumoisin ei kulje sähkö, niin niillä 19:ta prosentilla oli sitten pärjättävä. Mutta ei se oikeastaan haitannutkaan. Sunnuntaina oli tosi lämmin ja kiva ilma, me löydettiin mökin läheltä myös suomenhevosvaellustalli, jonne menimme sunnuntai-iltana vaeltamaan. Kaksi tuntia vaellettiin minä ja mun pikkusisko ja ihan kivat hepat ja maastot löytyi tommosesta "uudesta" paikasta.Maanantaina alkoi kivat ukkoset ja se räiskyi jossain vaiheessa ihan päälläkin. Onneksi noi tommoset ei kestä yleensä kovin kauaa ja päästiin uimaankin. Toi ajoittainen ukkonen kesti oikeastaan sinne keskiviikkoon asti, kun lähdettiin kotiin ja kotona ne sitten taas jatkuivat.

Nyt kun oli sellaista tyhjää aikaa aika paljon, kun kännykätkään ei pysyneet kauaa valveilla, ladattiin niitä vain aina autossa kun käytiin jossain, niin luin aika paljon. Jotenkin koulun lukukirjojen takia lukemisesta on tullut vähän pakkopullaa ja mulla oli heti koulun päätyttyä lukuinto kaikonnut oikeastaan kokonaan. Olin koko kesäkuun ja heinäkuun alun lukematta mitään, paitsi joitain aikakauslehtiä. Mutta nyt päätin aloittaa nälkäpeli-kirjan ja kun alkoi tajuamaan, ettei kukaan tule siitä kysymään mitään, eikä tarvitse muistaa joka ikistä kohtaa läpäistäkseen jonkun kokeen, niin lukemisesta oikeasti innostui taas uudelleen. Luinkin sen sitten aika nopeasti noiden täyden neljän päivän aikana, kun mökillä oltiin loppuun. Ja heti kotona luin yhden kirjastosta lainatun kirjan yhdessä päivässä! Pitää kyllä myöntää, että jos koulun on tarkoitus motivoida nuoria lukemaan, niin se oikeastaan tekee juuri päinvastoin. Ne, jotka ei lue, niin ei sitten lue, kai se niiden oma ongelma on. Koulun takia ne, jotka eivät normaalisti lue mitään koskaan, saavat lukemisesta pakottamisen tunteen. Samoin lasketaan niiden motivaatiota, jotka ovat aiemmin pitäneet lukemisesta. No joo, ei sen enempää koulusta, kun lomalla kerran vielä ollaan.Kävin hoitamassa Maukan viikko sitten lauantaina ennen kuin lähdettiin mökille. Menin tallille aika aikaisin ja lämpöä oli onneksi vain +25, kun perjantaina oli ollut +30. Kaikki oli huomattavasti helpompaa, vaikka lämpöä oli vain viisi astetta vähemmän! Pystyin tekemään Maukan kanssa paljon enemmän, kuin silloin perjantaina. Maukkakin jaksoi paljon paremmin ja oli myös yllättävän reipas :). Jumppailin aika paljon ympyröillä taivutuksia ja asetuksia ja tein myös niitä, (jonka nimitystä ylikaiken vihaan, mutta en ainakaan vielä ole löytänyt mitään virallisempaa tai parempaa nimitystä sille :D) ympyröiden pienentämistä ja suurentamista käynnissä. Tein myös paljon tölttiympyröitä sun muita.


Keskiviikkona, kun oltiin lähdössä kotiin, meille kävi niin, ettei me löydetty Sissiä mistään. Oltiin tietysti lähdössä siinä kolmen aikaan eli päivän kuumimpaan aikaan, joten se oli varmasti jossain vielä nukkumassa. Etsittiin koko tontti, siis kaikki metsät ja pusikot ympäri, eikä löydetty sitä mistään. Aikaa kului melkein kaksi tuntia ja osa porukasta (mukaan luettuna minä) oli jo aikalailla luovuttanut. Sitten kuitenkin lähdin huvikseni kiertämään taloa ympäri Sissin namit kädessä (ihan kuin talon ympäriltä kukaan ei olisi vielä missään vaiheessa katsonut) ihan vain kun ei ollut mitään muutakaan tekemistä. Ja yhtäkkiä näinkin Sissin talon takana olevassa pusikossa joidenkin juurakoiden päällä lepäämässä ja katselemassa ympärilleen. Se oli ollut siellä koko ajan eikä sitä olisi näköjään vähempääkään kiinnostanut lähteä kotiin. Me kun oltiin sitä huudeltu pitkin pihaa ja se oli varmasti kuullut sen sinne talon taakse. Sissi on sellainen kissa, joka oikeasti usein tulee jos sitä kutsuu. Mutta nyt oli kai ollut vaan tärkeämpi lepohetki meneillään. Päästiin onneksi sitten lähtemään ja oltiin kotona ihan illalla.Torstaina menin hoitamaan taas Maukkaa. Menin aika aamusta, koska iltapäivälle oli kai luvattu jotkut superukkoset. Kun hain Maukan laitumelta aurinko porotti ja oli järkyttävän kuuma. Mietin, ettei mistään tulisi taas mitään tällä helteellä. Mutta kun pääsin selkään, alkoi tuulla aina välillä vähän ja se helpotti aika paljon. Mentiin sitten aika perusjuttuja: paljon pysähdyksiä ja muutamia ympyröitä sekä tölttisiirtymiä ja sen sellaista. Ehdittiin menemään aika tiiviiseen aika paljon kaikenlaista ja ehdittiin käymään kaikki askellajitkin läpi, kun tuuli yltyi tosi kovaksi ja taivas alkoi tummua. Ihan vähän tuli pieniä vesipisaroita ajoittain. Päätin kuitenkin jatkaa, koska tuuli vaikutti ennemminkin virkistävältä kuin uhkaavalta. Mutta olisihan se pitänyt arvata, että juuri kesken laukannoston sitten räsähti ensimmäinen ukkonen jossain, kaukana tai lähellä, mutta silti kovalla äänellä. Onneksi Maukka ei oikeastaan sanonut siihen mitään. Ehkä pikkuisen säpsähti, mutta ei sen kummempaa. Otin sitten heti käyntiin ja tulin varmuuden vuoksi alas selästäkin kaiken varalta. Taluttelin siinä loppukäyntejä Maukalle, kun ukkonen jylisi useampaan otteeseen välillä vähän suuremmalla volyymilla ja välillä vähän pienemmällä. Oli kiva huomata, ettei Maukka varsinaisesti pelännyt ukkosta, vaikka katseli se hiukan vauhkona ympärilleen.
Kun vihdoin pääsin talliin alkoi pian sataa kaatamalla ja heitin Maukalle sadeloimen päälle. Arvelin, että sade voisi jatkua vaikka koko päivän, mutta eihän se sitten kuin kuuroksi jäänyt. Juuri kun olin lähdössä viemään Maukkaa laitumelle, sade yltyi ja katselin ulos ovesta, että mennäkkö vai eikö mennä. Päätin kuitenkin mennä, kun ei siitä sateesta tiennyt kuinka kauan sen lakkaamista pitäisi odotella. Vein Maukan sitten äkkiä laitumelle ja kun olin tulossa takaisin talliin näin salaman, eikä kestänyt kuin 3-4 sekuntia jyrähdykseen. Pyöräilin nopeasti kotiin ihan läpimärkänä ja kuinka ollakaan sade laantui heti kun pääsin sisälle... Tätä mun tuuria... :D
Perjantaina hoidin myös Maukkaa. Menin tallille aika paljon myöhemmin kuin normaalisti. Oli ihan suht lämmin, muttei onneksi liian kuuma. Menin Maukan kanssa vähän samoja juttuja kuin torstaina. Jatkoin ns siitä mihin jäin silloin kun alkoi ukkonen. Mutta tein myös paljon pohkeenväistöjä taas pitkästä aikaa. Maukka kuunteli tosi hyvin, mutta se oli ehkä hiukan laiskalla päällä. Se ei olisi jaksanut tehdä kauhean kauaa, joten mentiin hiukan rennommin sellainen nelisenkymmentä minuuttia.

Lauantaina olin myös hoitamassa Maukkaa ja nyt menin aika aikaisin aamulla. (Siis mulle aikaisin, niin että olin juuri herännyt) eli siis joskus yhdentoista aikaan. Koska Katri oli tulossa meille yhdeltä, niin päätin ehtiä ennen sitä. Maukka meni oikeastaan aika hyvin. Se oli edelleen aika laiska, mutta sitä ei tarvinnut pyytää niin paljoa, kuin perjantaina. Menin aika paljon tällä kertaa ravia, joka ei oikeastaan aluksi edes ollut kovin puhdasta, mutta puhdistui pian ravatessa. Tein paljon kokorataleikkaa ravissa ja otin myös tölttisiirtymiä välissä. Ravattua ja myös hiukan laukattua töltti alkoi mun mielestä pyöriä paljon paremmin. Loppuvaiheessa Maukka tölttäsi myös yllättävän löysällä ohjalla. Ei tarvinnut jatkuvasti pitää edes tuntumaa.
No joo nyt tuli niin pitkä romaani, että ehkä jätetään tällä kertaa tähän ! Enää viikko lomaa äääh :( Mut hyvää loman loppua nyt vielä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti