perjantai 11. huhtikuuta 2014

Toisenlaiset frendit


Voi ei, en keksiny otsikkoa ja äiti keksi tän mulle :D Eli oltiin tiistaina melkeen kahen tunnin kävelyllä Lolan ja Ilonan kanssa ja nyt on sitten myös kuvia Lolasta ja Vilmasta. Nimi ehkä tälle postaukselle tuli sitten siitä, kun Vilma ja Lola on niin erilaisia, mutta ne on silti kavereita :D:) Ilona ja Lola ovat siis meidän kanssa samassa agilityryhmässä ja ollaan alettu käymään lenkeilläkin, kun koiratkin kerran tulevat toimeen.


En tiiä miks, mut tää kuva on jotenki erilailla ihana :D
Tähän väliinhän voisin sit vaikka selittää viime sunnuntain reeneistä. Me mentiin siis sellasta rataa missä oli aika pikkutarkkaa tekemistä. Hypyt olivat vierekkäin jonossa, ei siis niin kuin niiden kuuluisi, vaan esteen tolppa, väli ja sen jälkeen seuraavan esteen tolppa. Toivottavasti joku ymmärtää. Ja niitä piti hyppiä sillä lailla, että piti saada koira ensin kiertämään esteen taakse, hyppäämään se takaisin ohjaajan puolelle ja sitten taas seuraavan esteen taakse ja sen yli ohjaajan puolelle. Eli "taakse", "tässä" olivat käskyt. Kun itse oli esteiden oikealla puolella ja koira piti saada esteen taakse, sanoin "taakse", ja ohjasin vasemmalla kädellä. Sitten suoristin selän, ohjasin oikealla kädellä, hidastin ja sanoin; "tässä", jolloin Vilma siis hyppäsi esteen yli mun puolelle. Tätä tehtiin paljon molempiin suuntiin ja Vilma meni kyllä ihan okei, kun se vaan jaksoi keskittyä.
Lopuksi mentiin keppejä ja Vilma olis pitänyt saada menemään ilman kaaria. Ensin se menikin muutaman ensimmäisen kepin ihan hyvin, mutta sitten se ei enää jaksanut keskittyä, eikä olisi jaksanut ollenkaan edes aloittaa keppejä. Myöhemmin laitettiin sitten muutama kaari ja sitten Vilma meni ihan hyvin. Lopuksi vielä laitettiin kaikki kaaret ja laitettiin Vilma juoksemaan niin lujaa kuin pääsi niitä, niin että nopeuttakin tulisi lisää. Vähän se vielä kipitti, kun se ei oikein osaa hallita vielä pitkää runkoaan pujotellessa, mutta ihan nopeasti se pääsi. Ihan opettavainen reenikerta siitä, ettei välillä Vilmaakaan innosta, vaikka just oltaiskin ostettu uusia vahvalta tuoksuvia ja varmasti maistuviakin nameja. :)Ilona ei uskalla päästää Lolaa vapaaksi, mutta onneksi nyt on tuo fleksi, mikä venyy koirien leikkeihinkin, kun Vilma on vapaana.
Alemmassa kuvassa näkyy Vilman kaulassa meidän punkkipantamme. Saatiin siis punkkipannat molemmille koirille ja vähän oon pettyny, kun niitä pitäisi koko ajan käyttää, ne on noin isot ja myös aika rumat :( Mutta me testataan nyt sitten tää kesä miten ne toimii. Öisin otan pannan pois ainakin Vilmalta, kun se nukkuu mun sängyssä, muuten se on sillä lähes koko ajan, joka ei kyllä kuulosta erityisen mukavalta, mutta kai ne niihin sitten tottuu. 


Tänään olin Maukalla, mutta koska meen huomennakin, niin ehkä kerron niistä sitten samassa postauksessa yhtä aikaa. :) 
Kohta tulee pääsiäinen, tänä vuonna ei varmaankaan mennä mihinkään ainakaan sellaiseen lomapaikkaan missä oltiin esim viime vuonna. Muutin vähän ulkoasuakin jos vaikka saisin joskus tehtyä vähän keväisemmän bannerinkin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti